Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Βγάλε το πρώτο σου δισ. στη βιομηχανία της τεχνολογίας


 
Όλοι τους είναι (ή ήταν) δισεκατομμυριούχοι. Είχαν όραμα, είχαν ιδέες, βρήκαν τον τρόπο και τα κατάφεραν.
Και η βιομηχανία της τεχνολογίας τους προσέφερε μια πρώτης τάξεως βάση για να αναρριχηθούν στην κορυφή.
Ας δούμε λοιπόν τις έξυπνες ιδέες και την καινοτόμα σκέψη τους, που τους έστειλε κατευθείαν στην κορυφή…
Bill Gates: Microsoft
Προσωπική περιουσία: 53 δισ. δολάρια
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_959.jpeg
Πώς ξεκίνησαν όλα: το «μικρόβιο» της τεχνολογίας το είχε ο μικρός Bill από το γυμνάσιο ακόμα, κάνοντας «παπάδες» -για την εποχή- με τους φίλους του. Ήταν ωστόσο τον Ιανουάριο του 1975 όταν, σε συνεργασία με τον επί χρόνια κολλητό του Paul Allen, σκέφτηκαν να μπουν επαγγελματικά στον χώρο της τεχνολογίας, αρχικά ως προγραμματιστές.
Τα πρώτα projects που ανέλαβαν πήγαν αρκετά καλά και ως το τέλος της χρονιάς είχαν βγάλει τα πρώτα τους 16.005 δολάρια. Γεγονός που τους επέτρεψε να ιδρύσουν τη Microsoft στις αρχές του επόμενου χρόνου (1976) και τα υπόλοιπα είναι βέβαια ιστορία. Μια ιστορία πολλών δισεκατομμυρίων…
Steve Jobs: Apple
Προσωπική περιουσία: 5,5 δισ. δολάρια
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1046.jpeg
Πώς ξεκίνησαν όλα: ο εκλιπών Steve Jobs ήταν δαιμόνιο μυαλό από πιτσιρικάς. Κάποια στιγμή στις σπουδές του παρατάει το κολέγιο και πιάνει δουλειά στην Atari, ενώ το 1976 ιδρύει με τα φιλαράκια του Steve Wozniak και Ronal Wayne την Apple. Παίρνει τραπεζικό δάνειο 250.000 δολαρίων και λανσάρει στην αγορά τα πρώτα Apple home computers (Apple I και Apple II).
Η καθοριστική χρονιά του ήταν το 1984 με το πρώτο Macintosh, ωστόσο ο κολοσσός Apple όπως τον ξέρουμε σήμερα έπρεπε να περιμένει μέχρι το millennium και τα iMac και iPod του 2001 για να εκτοξευτεί σε ύψη δυσθεώρητα.

Larry Page και Sergey Brin: Google
Προσωπική περιουσία: 
17,5 δισ. δολάρια (έκαστος)
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1131.jpeg
Πώς ξεκίνησαν όλα: Το 1996, οι συνιδρυτές της Google, Brin και Page, έκαναν το διδακτορικό τους στο Stanford. Φοιτητές όντας, πάσχιζαν να αναπτύξουν μια παγκόσμια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και ο Page είχε μια θεωρία για έναν καλύτερο τρόπο χρήσης του Ιnternet.
Κατέληξαν σε μια λύση, την PageRank, και το 1998 εγκατέλειψαν την ασφάλεια του Stanford και ίδρυσαν την Google, που λειτουργούσε τότε στο γκαράζ ενός φίλου τους! Έναν χρόνο αργότερα, τα δυο παιδιά-θαύματα ανακοίνωναν κεφάλαια 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Google παραμένει πάντα το δημοφιλέστερο «ψαχτήρι» του Διαδικτύου.
Mark Zuckerberg: Facebook
Προσωπική περιουσία: 
4 δισ. δολάρια
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1219.jpeg
Πώς ξεκίνησαν όλα: από ένα καπρίτσιο! Τον παρατάει η κοπέλα του και ο νεαρός φοιτητής του Harvard γίνεται σκνίπα και χρησιμοποιεί τα προγραμματιστικά του ταλέντα για να κατασκευάσει μια ιστοσελίδα με χακεμένες φωτογραφίες των φοιτητριών της σχολής του, στην οποία θα μπορούσαν να βαθμολογούν τα φιλαράκια του την πιο καυτή σπουδάστρια του πανεπιστημίου.
Το Facemash γεννήθηκε, κατέβηκε άρον-άρον από τη διοίκηση του Harvard και το Facebook αντικατέστησε την πρώτη αυτή απόπειρα, αφού ο Zuckerberg αγόρασε το domain name από το Harvard για 200.000 δολάρια. Τα 950 εκατομμύρια χρήστες του Facebook και η αστρονομική σημερινή του κεφαλαιοποίηση (όσο κι αν μένει να αποδειχτεί ότι δεν πρόκειται για χρηματιστηριακή «φούσκα») έδειξαν ότι ήταν μια καλή αγορά για τον Zuckerberg…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου